Metal Work je italijanska kompanija specijalizovana za proizvodnju pneumatskih komponenti za automatizovane sisteme. Osnovana je 1967. godine kao radionica za izradu priključaka za komprimovani vazduh. Firma se postepeno razvijala i širila svoj proizvodni program, da bi se danas svrstala u red lidera na svetskom tržištu u oblasti pneumatskih komponenti. Proizvodni program je podeljen u pet osnovnih linija: cilindri, ventili, jedinice za pripremu vazduha, priključci i pneumatski pogon. Katalog proizvodnog programa ima više od 800 stranica.
Fabrika se nalazi u mestu Concesio u Breši i zapošljava 400 radnika, dok prodajna mreža, kako u Italiji, tako i širom sveta ima još 450 zaposlenih. Metal Work je 1992. godine dobio sertifikat ISO 9001, a 2000. godine Sertifikat ISO 14001 (Sistem upravljanja zaštitom životne sredine). Metal Work je od 2007. godine počeo da primenjuje standard OHSAS 18001 kao garanciju Sistema menadžmenta zaštite i bezbednosti zaposlenih.
Svi navedeni sertifikati su izdati od strane nemačke sertifikacione organizacije DEKRA ITS, akreditovane od strane TGA.
Prodaja i pružanje usluga se obavlja u preko 46 poslovnica u Italiji i svetu, koje garantuju stručnost i efikasnost zajedno sa sadržajnim prodajnim uslugama. Kvalitetni proizvodi i efikasnost organizacije čine osnovu na kojoj Metal Work funkcioniše danas. Ovi kvaliteti su omogućili kompaniji da predviđa potrebe tržišta i zadovolji najveće i najzahtevnje potrebe u oblasti pneumatike.

Cilindri

Ventili

Priprema vazduha

Priključci

Pneumatski pogon